Fransk äggröra på ”Toast Melba”

Fransk äggröra på ”Toast Melba”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fransk äggröra på ”Toast Melba”

8 ingredienser

30 m

Smörstekta brödskivor med äggröra, kaviar och gräslök blir en riktigt lyxig toast!

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk grädde
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör (till stekning)
  • 4 msk kaviar
  • gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Vispa upp ägg och salt, låt stå i 20 minuter.
  2. Värm en panna på medelvärme och smält smöret där i.
  3. Häll ner äggblandningen. När äggen börjar stelna så vänd dem försiktigt, de ska vara flak av ägg.
  4. När äggblandningen nästan stelnat så tillsätt grädden, rör runt och ta bort från värmen.
  5. Skär kanterna från brödskivorna och stek i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
  6. Lägg upp äggröran på brödet, toppa med kaviar och gräslök.