Linssallad med starka korvar

Linssallad med starka korvar
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Linssallad med starka korvar

13 ingredienser

En färgstark sallad med olika linser. Självklart kan du ta de du har hemma.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl gula linser
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl svarta linser
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk röd pesto
  • 3 tomater
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • ca 80 g rucolasallad
  • 350 g starka, gärna små korvar med hög kötthalt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka linserna var för sig enligt anvisningen på paketet.
  2. Häll av vattnet och blanda linserna i en skål.
  3. Finhacka vitlök och rödlök och blanda ner i linserna.
  4. Häll på olivolja och pesto och blanda om.
  5. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner i salladen tillsammans med persiljan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela ruccolasallad på tallrikar och toppa med linssalladen.
  8. Dela vid behov korven i bitar och hetta upp en stekpanna med olja.
  9. Bryn korven runt om i några minuter.
  10. Lägg upp korven över salladen och servera direkt.