Pytt Bellman
Pytt Bellman
15 ingredienser
”Jag är inte så förstjust i rester, men det finns undantag, denna är en en favorit” /Johan Jureskog
Ingredienser
- 600 g restkött (ex. Korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
- 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
- 3 gula lökar
- matolja (eller smör)
- 1 dl kalvfond
- 4 ansjovisfiléer
- 3 dl vispgrädde
- worcestersås
- salt
- peppar
Tillbehör
- 4 äggulor
- färsk kruspersilja
- chilisås
- HP-sås
- saltgurka
Gör så här
- Skär köttet och potatisen i mindre träningar. Hacka löken fint.
- Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
- Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
- Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worshestershiresås.
- Tillsätt grädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.