Pastasallad med mozzarella, kapris och salsa verde

8 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Pastasallad

  • 400 g pasta penne rigate
  • 0,5 rödlök, skuren i tunna halvmånar
  • 250 g cocktailtomater, röda och gula i halvor
  • 250 g mozzarellaost, riven i bitar, 2x2 cm
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kapris
  • 1 klyfta citron, saften
  • 3 stjälkar basilika

Salsa verde

  • 2 kruka persilja
  • 2 skiva bröd, helst dagsgammalt
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 rågad tsk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 2 klyfta vitlök, grovhackade

Gör så här

  1. Pastasallad
    Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Kyl ner i kallt vatten direkt efter kokning.
  3. Lägg pastan i en skål tillsammans med mozzarella, lök, tomater, olivolja, kapris och basilika.
  4. Pressa citron över.
  5. Salsa verde
    Mixa alla ingredienser, det behöver inte bli helt slätt.
  6. Ringla över pastasalladen och servera resten vid sidan av.
31 maj 2010