Den legendariska Stockholmsrestaurangen Gourmets mest kända rätt. Pernod kan ersättas med anisfrön av den som inte vill ha alkohol i maten. Ha ett lock till hands att kväva lågorna med när du flamberar. Servera med ris.
Koka ihop hummersoppan i ca 10 minuter. Hacka schalottenlöken fint.
Ansa och skiva champinjonerna. Hacka persiljan och dragonen fint. Fräs löken blank och lätt guldgul i olja. Blanda i champinjonerna och det finhackade gröna.
Vispa upp grädden lätt. Lägg i kräftstjärtarna och rör om så att de blir ordentligt upphettade. Häll i spriten och tänd på (försiktigt). När lågorna slocknat tillsätts grädden.
Tillsätt den ihopkokta hummersoppan. Smaka av med kryddorna och låt hastigt koka ihop till en tjock sås. Det måste gå fort, annars blir kräftstjärtarna sega.
Ta pannan från värmen och rör ner hollandaisesåsen. Servera genast.