Fondue bourguignonne

4 röster
4
Fondue bourguignonne
Foto: TV4

Fondue är en riktigt bra nyårsrätt, särskilt om man bjuder gäster som inte känner varann så väl. Det blir mycket prat och skratt kring tillbehören och fonduegafflarna.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g oxfilé
  • 1 l olja till fritering
  • 1 ask körbärstomater
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl cornichons
  • 1 purjolök i bitar
  • 0,5 huvud isbergssallat
  • 1 paprika i bitar
  • 500 g färska champinjoner

Till servering:

  • vitt bröd
  • några kalla såser

Gör så här

  1. Skär köttet i 2-3 cm stora kuber. Skär och dela grönsakerna. Duka fram kött, grönsaker, tillbehör och sås på bordet.
  2. Häll oljan i fonduegrytan. Oljan ska nå 5-6 cm upp från grytans botten. Hetta upp oljan till 180°.
  3. Ställ grytan med het olja över en brännare på bordet. Sedan spetsar var och en kött på en långskaftad gaffel och friterar i oljan någon minut. Njut det varma köttet med grönsakerna och brödet samt kall sås.
17 augusti 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept