Focacciamacka med buffelmozzarella

NYHET
Focacciamacka med buffelmozzarella
Foto: TV4

Focacciamacka med buffelmozzarella

12 ingredienser

1 h + jäsning

Oliver Ingrosso gästar Nyhetsmorgon och bjuder bland annat på riktigt goda focacciamackor.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats

Focacciadeg (1 långpanna)

  • 900 ml vatten, ljummet
  • 25 g jäst
  • 1 kg vetemjöl
  • ev 150 g surdeg (valfritt, kan ersättas med 50 ml extra vatten + 50 g mjöl)
  • 25 g salt
  • ca 40 ml olivolja (+ extra till plåt och topping)

Montering

  • tomat
  • 250 g buffelmozzarella
  • färsk basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Focacciadeg

  1. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  2. Blanda i resterande vatten samt surdegen.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget och blanda till en lös deg.
  4. Knåda sedan degen i 8–10 minuter.
  5. Arbeta in salt och olivolja i degen.
  6. Låt degen kalljäsa i 12–18 timmar eller 1,5–2 timmar i rumstemperatur.
  7. Tryck sedan ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa i ytterligare 1–2 timmar.
  8. Gör gropar i degen och ringla över olivolja.
  9. Grädda på 220 grader i 15–20 minuter.
  10. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

Montering

  1. Skär focaccian i bitar.
  2. Lägg på skivade tomater och buffelmozzarella.
  3. Toppa med basilika och ringla över olivolja.
  4. Krydda slutligen med salt och peppar.