Flygande Jenny

POPULÄRT
Flygande Jenny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Flygande Jenny

17 ingredienser

20 m

"Flygande Jacob blir Flygande Jenny. En smartare, lättare och mer elegant kreation." /Erik Videgård

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Inspireras av Videgårds alla rätter och ställ frågor om receptet direkt till Erik.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglårfiléer, med skinn
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 140 g bacon
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk chiliolja, med sediment
  • 1 banan, i skivor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl sojagrädde
  • 1 dl jordnötter, torrostade
  • 1 blodapelsin, i filéer
  • 1 kruka färsk koriander

Servering

  • jasminris, kokt

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen.
  2. Fräs kycklingen i en gryta till en innertemperatur på 65 grader, det tar ca 10 minuter
  3. Ta upp kycklingen och fräs bacon tills det är brynt.
  4. Sänk värmen och tillsätt vitlök, ingefära, chiliolja och banan som du vänt runt i majsstärkelse.
  5. Fräs allt samman i 30 sekunder och tillsätt sedan vattnet och buljongtärningen tillsammans med kycklingen. Låt sjuda tills vattnet nästan kokt bort.
  6. Tillsätt grädden och fortsätt sjuda tills det tjocknat, ca 5 minuter.
  7. Lägg upp och toppa med jordnötter, blodapelsin och färsk koriander. Servera med kokt ris.