Flygande Jenny
Flygande Jenny
17 ingredienser
20 m
"Flygande Jacob blir Flygande Jenny. En smartare, lättare och mer elegant kreation." /Erik Videgård
Följ Erik på Instagram

Följ Erik på Instagram
Inspireras av Videgårds alla rätter och ställ frågor om receptet direkt till Erik.
Läs mer
Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer, med skinn
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
- 140 g bacon
- 1 msk vitlök, finhackad
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 msk chiliolja, med sediment
- 1 banan, i skivor
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl sojagrädde
- 1 dl jordnötter, torrostade
- 1 blodapelsin, i filéer
- 1 kruka färsk koriander
Servering
- jasminris, kokt
Gör så här
- Salta och peppra kycklingen.
- Fräs kycklingen i en gryta till en innertemperatur på 65 grader, det tar ca 10 minuter
- Ta upp kycklingen och fräs bacon tills det är brynt.
- Sänk värmen och tillsätt vitlök, ingefära, chiliolja och banan som du vänt runt i majsstärkelse.
- Fräs allt samman i 30 sekunder och tillsätt sedan vattnet och buljongtärningen tillsammans med kycklingen. Låt sjuda tills vattnet nästan kokt bort.
- Tillsätt grädden och fortsätt sjuda tills det tjocknat, ca 5 minuter.
- Lägg upp och toppa med jordnötter, blodapelsin och färsk koriander. Servera med kokt ris.