Flygande Jacob med kikärter och salladslök

27 röster
30 m
4

Lisa Lemkes variant på en riktig klassiker som aldrig går ur tiden - grillad kyckling med jordnötter, banan, bacon och curry.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 0,5 färdiggrillad kyckling (grilla själv i förväg eller köp färdig), plockad ner i små bitar
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 140 g bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk gul curry
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 1,5 banan
  • 3 salladslökar

Till servering

  • jasminris
  • grönsallad
  • ev mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla och stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg den plockade kycklingen, kikärtor, skivad banan och strimlad salladslök i en ugnsfast form.
  3. Vispa grädden fluffig och blanda med chilisås och curry. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela grädden över kycklingen och kikärtorna och vänd runt allting försiktigt. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
  4. Koka under tiden riset och förbered salladen.
  5. Toppa den färdiggratinerade kycklingen med bacon och hackade, rostade jordnötter. Servera med ris, sallad och eventuellt mango chutney.
25 mars 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept