Flygande Jacob med kikärter och salladslök

Flygande Jacob med kikärter och salladslök
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Flygande Jacob med kikärter och salladslök

34

5 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Lisa Lemkes variant på en riktig klassiker som aldrig går ur tiden - grillad kyckling med jordnötter, banan, bacon och curry.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,5 färdiggrillad kyckling, plockad ner i små bitar (grilla själv i förväg eller köp färdig)
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 140 g bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk curry
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 1,5 banan
  • 3 salladslök

Till servering

  • jasminris
  • grönsallad
  • ev mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla och stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg den plockade kycklingen, kikärtor, skivad banan och strimlad salladslök i en ugnsfast form.
  3. Vispa grädden fluffig och blanda med chilisås och curry. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela grädden över kycklingen och kikärtorna och vänd runt allting försiktigt. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
  4. Koka under tiden riset och förbered salladen.
  5. Toppa den färdiggratinerade kycklingen med bacon och hackade, rostade jordnötter. Servera med ris, sallad och eventuellt mango chutney.