Flötgröt med socker och kanel

Flötgröt med socker och kanel
Foto: TV4

Flötgröt med socker och kanel

9 ingredienser

30 m

Gräddig gröt med socker och kanel. Serveras med iskall mjölk och tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde 27 % (eller 34 %)
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten, kallt

Servering

  • strösocker
  • malen kanel
  • 4 tunnbröd
  • mjölk
  • hjortronsaft

Gör så här

  1. 3 dl grädde kokas upp i kastrull. Pudra över 2-3 msk vetemjöl och vispa ner i den kokande grädden. Låt sjuda tills gröten lossnar från kastrullens kanter då den genast tas bort från värmen. OBS om gröten kokar för länge spjälkas den och fettet från grädden frigörs. Vispa ner salt. Vid behov, späd försiktigt med 1 msk kallt vatten.
  2. Servera med strösocker och mald kanel som strös över portionen. Till flötgröten serveras kall mjölk i glas, gärna med knappt förnimbar smak av hjortronsaft (alternativt blåbärs- eller lingonsaft) och stenugnsbakat tunnbröd.