Flätad kremla

koket.se
Flätad kremla
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Flätad kremla

11 ingredienser

1 h

De här flätade kremlorna är riktiga godingar till fikat! Receptet på vetedegen hittar du här >>

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kremlor

Vetedeg

  • 1 sats vetedeg

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 25 g malen kanel
  • 0,5 msk sirap
  • 1 msk vetemjöl

Pensling

  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Servering

  • mandelmassa
  • grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

Vetedeg

  1. Kavla ut vetedegen till 1 cm tjock rektangel på ett lätt mjölat bakbord.

Fyllning

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och bred på degen.
  2. Vik degen från långsida till långsida som ett treslag. Det vill säga vik först en tredjedel av degen till mitten och vik därefter andra tredjedelen ovanpå. Kavla lite lätt ovan på viket.
  3. Dela i ca 2,5 cm tjocka remsor, använd gärna en pizzaslicer.
  4. Dela varje remsa i tre remsor och fläta till små flätor, vik in ändarna under flätorna.
  5. Lägg kremlorna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  6. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

Pensling

  1. Pensla flätorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
  3. Låt svalna på galler under bakduk.

Servering

  1. Skär av toppen på flätan. Spritsa på mandelmassa och toppa med grädde. Pudra över florsocker.