Fläskkarré på spett med krämig potatissallad

POPULÄRT
koket.se
Fläskkarré på spett med krämig potatissallad
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fläskkarré på spett med krämig potatissallad

17 ingredienser

45 min + tid i kylen

Stefans bästa recept på grillspett. Tunna skivor av fläskkarré, chorizo och spetskål träs på spett för att sen grillas hårt och penslas med bbq-sås. Till serveras en krämig potatissallad.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grillspett

  • 600 g fläskkarré, benfri i bit
  • 2 chorizokorvar, tunt skivade
  • 0,25 spetskål, skuret i grova bitar
  • 2-3 dl barbequesås
  • smör, till stekning
  • olja, till pensling
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Potatissallad

  • 800 g potatis, kokt och kall
  • 1 knippe färsk lök, fint skivad
  • 1 citron, finrivet skal och ev pressad juice
  • 1 kruka dill, grovhackad (persilja)
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

Karréspett

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Gnid in karrén med salt och peppar. Stek den i smör i en panna. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut, låt svalna och ställ sedan i kylen att kallna.
  3. Skiva den kalla karrén tunt, veckla ihop skivorna och trä upp dem på spett varvat med skivor av chorizo och spetskålsbitar. Pensla spetten med olja och grilla dem hårt.
  4. Rulla i bbq-sås och servera direkt.

Potatissallad

  1. Skär potatisen i grova bitar.
  2. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
  3. Blanda potatis, salladslök och dill (eller persilja) och citronskal i en bunke.
  4. Tillsätt majonnäsen och vänd runt hastigt.
  5. Servera salladen rumstempererad med karréspetten.