Stefans bästa recept på grillspett. Tunna skivor av fläskkarré, chorizo och spetskål träs på spett för att sen grillas hårt och penslas med bbq-sås. Till serveras en krämig potatissallad.
Gnid in karrén med salt och peppar. Stek den i smör i en panna. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut, låt svalna och ställ sedan i kylen att kallna.
Skiva den kalla karrén tunt, veckla ihop skivorna och trä upp dem på spett varvat med skivor av chorizo och spetskålsbitar. Pensla spetten med olja och grilla dem hårt.
Rulla i bbq-sås och servera direkt.
Potatissallad
Skär potatisen i grova bitar.
Vispa ihop äggulor, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
Blanda potatis, salladslök och dill (eller persilja) och citronskal i en bunke.