Fläskkarré på spett med krämig potatissallad
Fläskkarré på spett med krämig potatissallad
17 ingredienser
45 min + tid i kylen
Stefans bästa recept på grillspett. Tunna skivor av fläskkarré, chorizo och spetskål träs på spett för att sen grillas hårt och penslas med bbq-sås. Till serveras en krämig potatissallad.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
Grillspett
- 600 g fläskkarré, benfri i bit
- 2 chorizokorvar, tunt skivade
- 0,25 spetskål, skuret i grova bitar
- 2-3 dl barbequesås
- smör, till stekning
- olja, till pensling
- salt
- svartpeppar, nymalen
Potatissallad
- 800 g potatis, kokt och kall
- 1 knippe färsk lök, fint skivad
- 1 citron, finrivet skal och ev pressad juice
- 1 kruka dill, grovhackad (persilja)
- 2 äggulor
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt
Gör så här
Karréspett
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Gnid in karrén med salt och peppar. Stek den i smör i en panna. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut, låt svalna och ställ sedan i kylen att kallna.
- Skiva den kalla karrén tunt, veckla ihop skivorna och trä upp dem på spett varvat med skivor av chorizo och spetskålsbitar. Pensla spetten med olja och grilla dem hårt.
- Rulla i bbq-sås och servera direkt.
Potatissallad
- Skär potatisen i grova bitar.
- Vispa ihop äggulor, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
- Blanda potatis, salladslök och dill (eller persilja) och citronskal i en bunke.
- Tillsätt majonnäsen och vänd runt hastigt.
- Servera salladen rumstempererad med karréspetten.