Fläskfilégryta, 
serveras med färsk pasta

1h
4
Fläskfilégryta, 
serveras med färsk pasta
Foto: TV4

Gräddig fläskfilégryta med bacon och champinjoner, serveras med färsk pasta

Dryckesförslag: Ca ´Marrone Appassimento

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 november 2017
1h
4

Du behöver

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 280 g bacon
  • 1 rödlök
  • 10 champinjoner
  • smör/olja, till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar

Pasta

  • 500 g färsk fusilli pasta

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i tunna skivor.
  2. Strimla bacon.
  3. Finhacka löken.
  4. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
  5. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna.
  6. Lägg fläskfilén åt sidan.
  7. Fräs bacon, lök och champinjoner.
  8. Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken.
  9. Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek.
  10. Låt puttra tills fläskfilén är helt klar, ca 5 minuter.
  11. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen.
  12. Koka ytterligare 3 min.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Koka pastan i lättsaltat vatten i 4 minuter.
  15. Servering
    Servera den krämiga fläskfilén med nykokt pasta.
Kommentera receptet

Fler goda recept