Fläskfilégryta med svamp, gorgonzola och grönpeppar

NYHET
Fläskfilégryta med svamp, gorgonzola och grönpeppar
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fläskfilégryta med svamp, gorgonzola och grönpeppar

13 ingredienser

Comfort food när den är som bäst - en smakrik och krämig gryta med fläskfilé, svamp, gorgonzola och grönpeppar som värmer både kropp och själ. Lätt att laga och väldigt god att äta!

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 gula lökar, skuren i skivor
  • 0,5 purjolök, grovt skuren
  • 300 g shiitakesvamp, skuren i grova bitar
  • 50 g smör
  • 2 msk grönpeppar i lag
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade (ej stjälkarna)
  • salt
  • ev majsstärkelse

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Putsa och skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor, skär sedan varje skiva i två så att du får strimlor.
  3. Skala och hacka löken grovt. Dela purjolöken på längden och skär sedan i strimlor. Skiva shiitakesvampen. Finhacka grönpepparn.
  4. Bryn fläskfilén runt om i smöret i en gryta. Lägg i svamp, purjolök, lök och grönpeppar, vänd runt och låt fräsa några minuter.
  5. Häll i kycklingbuljong och grädde, låt koka i några minuter. Red eventuellt med lite majsstärkelse utspädd med vatten om du vill ha en tjockare konsistens.
  6. Avsluta med att röra ner smulad gorgonzola och finhackad dragon. Smaka av med salt.
  7. Servera grytan med ris och garnera gärna med några blad färsk dragon.