Fläskfilégryta med curry, banan och jordnötter
Fläskfilégryta med curry, banan och jordnötter
13 ingredienser
30 min
Krämig och lättlagad gryta med fläskfilé, curry, banan och salta jordnötter. Ett älskad klassiker från 70-talet som Adam här gör sin variant av. Bjud den med nykokt ris.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk curry
- 1 kycklingbuljongtärning
- 4 dl vispgrädde
- 1 banan
- citron, färskpressad saft
- salta jordnötter, grovhackade
- salt
- neutral olja
Till servering
- 4 port basmatiris
- ev färsk koriander (eller persilja)
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
- Salta och stek i olja tills fläskfilén fått fin färg.
- Ta ut fläskfilén ur stekpannan och lägg åt sidan.
- Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i pannan några minuter så att de får lite färg utan att brännas.
- Skala och skär bananen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg bananen i pannan och fräs tillsammans med löken.
- Tillsätt curryn och fräs vidare.
- Tillsätt grädden och smulad buljongtärning, låt koka ihop några minuter. Lägg tillbaka fläskfilén och låt den gå klart i såsen.
- Smaka av med salt och citronsaft.
- Toppa med jordnötterna och ev någon ört som persilja eller koriander. Bjud med nykokt ris.