Fjällröding med wasabismörsås
Fjällröding med wasabismörsås
17 ingredienser
1 h
Rökt fjällröding med wasabismörsås, forellrom och vintersallad är en festlig huvudrätt som gör sig fint som söndagsmiddag.
Ingredienser
Rökning av fisk
- 4 rödingfiléer, utan ben
- te (valfri sort)
- rökspån
Sallad
- blandade rotfrukter, tunt hyvlade
- 1 dl risvinäger
- 1 dl vatten
- 1 tsk chiliflakes
Smörsås
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl vitt vin (eller sake)
- 1 dl grädde
- 2 msk smör
- 1 msk wasabipasta
- soja
- citron
- forellrom
- blandade örter (t.ex. gräslök)
Servering
- ris
Gör så här
Rökning av fisk
- Värm ugnen till 150 grader.
- Värm rökspån i en röklåda eller en stekpanna i ugnen och tillsätt te över glöden.
- Rök fisken och värm så att innertemperaturen på fisken är minst 45 grader.
Sallad
- Koka upp ingredienserna, utom rotfrukterna.
- Häll sedan lagen över de tunt skivade rotfrukterna.
Smörsås
- Koka upp buljong, vin, grädde och smör. Låt koka till önskad konsistens och smaka sedan av med wasabi, soja och citron.
- Avsluta såsen med att tillsätta forellrom och valfri ört.
Servering
- Servera varmrätten med ris.