Fjällröding med brynt smör

koket.se
Fjällröding med brynt smör
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Fjällröding med brynt smör

17 ingredienser

20 m

Fjällröding med brynt smör, soja, endivesallad och forellrom är en riktigt härlig rätt att förgylla helgen med.

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer, med skinn
  • 500 g smör
  • 1 dl soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk ponzu
  • 1 bok choy
  • 1 endive
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål
  • 1 tsk inlagd ingefära (gari)
  • 1 blodgrapefrukt
  • salt
  • peppar
  • 4 msk forellrom

Marinad

  • 1 dl sake
  • 1 dl soja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop marinaden och marinera rödingen i ca 30 minuter.
  2. Värm sedan ugnen till 140 grader.
  3. Bryn smör och smaksätt med soja, sambal och ponzu.
  4. Strimla bok choy och blanchera.
  5. Strimla endivesalladen samt rödlöken i samma storlek som bok choystrimlorna.
  6. Ansa, halvera och skär fånkålen i tunna skivor. Finhacka ingefäran. Blanda bok choy, endive, lök, fänkål och inlagd ingefära.
  7. Filéa grapen och skär i mindre bitar.
  8. Lägg rödingarna på en plåt med skinnsidan upp och sätt in i ugnen.
  9. Baka av i ca 6–8 minuter (beror på storlek och ugn).
  10. Har du en gasbrännare så dra av skinnet från fisken, krydda med salt och peppar och bränn sedan av fisken snabbt.
  11. Toppa fisken med rikliga mängder sås och grape, forellrom och endivesallad.
  12. Servera gärna med ris.