Fjällröding med brynt smör
Fjällröding med brynt smör
17 ingredienser
20 m
Fjällröding med brynt smör, soja, endivesallad och forellrom är en riktigt härlig rätt att förgylla helgen med.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 4 rödingfiléer, med skinn
- 500 g smör
- 1 dl soja
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk ponzu
- 1 bok choy
- 1 endive
- 1 rödlök
- 1 fänkål
- 1 tsk inlagd ingefära (gari)
- 1 blodgrapefrukt
- salt
- peppar
- 4 msk forellrom
Marinad
- 1 dl sake
- 1 dl soja
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Börja med att blanda ihop marinaden och marinera rödingen i ca 30 minuter.
- Värm sedan ugnen till 140 grader.
- Bryn smör och smaksätt med soja, sambal och ponzu.
- Strimla bok choy och blanchera.
- Strimla endivesalladen samt rödlöken i samma storlek som bok choystrimlorna.
- Ansa, halvera och skär fånkålen i tunna skivor. Finhacka ingefäran. Blanda bok choy, endive, lök, fänkål och inlagd ingefära.
- Filéa grapen och skär i mindre bitar.
- Lägg rödingarna på en plåt med skinnsidan upp och sätt in i ugnen.
- Baka av i ca 6–8 minuter (beror på storlek och ugn).
- Har du en gasbrännare så dra av skinnet från fisken, krydda med salt och peppar och bränn sedan av fisken snabbt.
- Toppa fisken med rikliga mängder sås och grape, forellrom och endivesallad.
- Servera gärna med ris.