Fisktagine med saffran och tomat

20 röster
30 min
4
Fisktagine med saffran och tomat
Foto: TV4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vit fisk, fast
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 citron, saften
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 10 cm färsk ingefära, riven
  • 1 msk färsk gurkmeja, riven (eller 1 tsk torkad)
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 kruka färsk koriander
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • kokt ris, till servering
  • rostade pumpakärnor, att strö över

Gör så här

  1. Marinera fisken i vitlök och citron.
  2. Skala och hacka löken. Finhacka chilin.
  3. Fräs löken och chilin i olivolja. Tillsätt ingefära och gurkmeja samt alla torkade kryddor.
  4. Koka upp grönsaksbuljong och blanda ihop med saffran.
  5. Tillsätt tomaterna i chili- och lökfräset. Stek tills de börjar gå sönder.
  6. Tillsätt saffransbuljongen, låt koka tills såsen blir lite tjockare. Avsluta med rivet apelsinskal och apelsinsaft. Smaka av med salt.
  7. Tillsätt fisken och lägg på locket. Låt koka i 5-10 minuter tills fisken är klar. Serveras med ris och toppa med färsk koriander samt rostade pumpafrön.
27 oktober 2018