I samarbete med Abba

Fisktacos med mangosalsa och romsås

30 m
4
Spela video Abba Fiskpatrullen torsktaco
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

Panerad torsk

  • 500 g tinad torsk
  • 2 ägg
  • 2-3 dl panko ströbröd
  • salt
  • rapsolja och smör till stekning

Mango & avokadosalsa

  • 200 g mango
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 chili
  • 1 lime
  • Färsk koriander

Romsås

  • 1 burk röd Abba stenbitsrom 80g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Lime-salt (blanda rivet limeskal med havssalt)

Pickad rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • Tortillabröd (små/mellan)
  • Sallad
  • Ev. gurka, tomat, majs

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering.
  2. Romsås
    Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet.
  3. Salsa
    Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander.
  4. Torsk
    Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd. Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt.
  5. Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och salllad.
  6. Tips! Prova även att smaksätta din panering. T.ex., riv lite citronskal och blanda med hackad dill i panko ströbrödet, eller smaksätt ströbrödet med kryddor såsom curry eller chili efter egen smak och tycke.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba