Fisktacos med mangosalsa och romsås

36 röster
30 m
4
Abba Fiskpatrullen torsktaco
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

Panerad torsk

  • 500 g tinad torsk
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • rapsolja och smör till stekning

Mango & avokadosalsa

  • 200 g mango
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • färsk koriander

romsås

  • 1 förp röd Abba stenbitsrom [80 g]
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • limesalt (blanda rivet limeskal med havssalt)

Pickad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • tortillabröd (små/mellan)
  • sallad
  • ev gurka, tomat, majs

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering.
  2. Romsås
    Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet.
  3. Salsa
    Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander.
  4. Torsk
    Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd. Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt.
  5. Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och salllad.
  6. Tips! Prova även att smaksätta din panering. T.ex., riv lite citronskal och blanda med hackad dill i panko ströbrödet, eller smaksätt ströbrödet med kryddor såsom curry eller chili efter egen smak och tycke.
11 september 2016