Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis
Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis
17 ingredienser
30 min
Smidig pannrätt där rödspättafiléer tillagas i en krämig dill- och citronsås med purjolök, broccoli och dijonsenap. Den goda fiskpannan bjuds bäst med pressad potatis och en enkel grönsallad.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g rödspättafilé
- 1 purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 250 g broccoli
- 3 msk dijonsenap
- 1 citron, juicen pressad och skalet rivet
- 5 dl grädde
- 2 dl fiskfond, utspädd från tärning eller fond
- rapsolja
- salt
Pressad potatis
- 800 g potatis, skalad
- smör
- salt
- svartpeppar, nymalen
Grönsallad
- 1 romansallad
- olivolja
- citronsaft
Gör så här
- Skär rödspättafiléerna i grova bitar. Salta dem runt om, låt stå i ca 15 minuter. Torka bitarna med hushållspapper.
- Ansa och skölj purjolöken. Skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i mindre buketter.
- Fräs purjolök, vitlök och broccoli i rapsolja i en stor stekpanna/traktörpanna. Tillsätt dijonsenap och finrivet citronskal, låt fräsa med några sekunder. Häll sedan på grädde och fiskfond. Låt koka upp och ihop några minuter.
- Lägg i rödspättabitarna och sjud någon minut. Avsluta med att tillsätta hackad dill.
Pressad potatis
- Koka potatisen mjuk. Häll av och pressa den i en skål. Lägg på klickar av smör. Salta och peppra.
Sallad
- Riv romansallad i grova bitar. Vänd runt med olivolja, citronjuice och salt.
- Servera pannan på bordet med pressad potatis och sallad vid sidan om.