Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis

POPULÄRT
koket.se
Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis

17 ingredienser

30 min

Smidig pannrätt där rödspättafiléer tillagas i en krämig dill- och citronsås med purjolök, broccoli och dijonsenap. Den goda fiskpannan bjuds bäst med pressad potatis och en enkel grönsallad.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödspättafilé
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g broccoli
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 citron, juicen pressad och skalet rivet
  • 5 dl grädde
  • 2 dl fiskfond, utspädd från tärning eller fond
  • rapsolja
  • salt

Pressad potatis

  • 800 g potatis, skalad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Grönsallad

  • 1 romansallad
  • olivolja
  • citronsaft

Gör så här

  1. Skär rödspättafiléerna i grova bitar. Salta dem runt om, låt stå i ca 15 minuter. Torka bitarna med hushållspapper.
  2. Ansa och skölj purjolöken. Skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i mindre buketter.
  3. Fräs purjolök, vitlök och broccoli i rapsolja i en stor stekpanna/traktörpanna. Tillsätt dijonsenap och finrivet citronskal, låt fräsa med några sekunder. Häll sedan på grädde och fiskfond. Låt koka upp och ihop några minuter.
  4. Lägg i rödspättabitarna och sjud någon minut. Avsluta med att tillsätta hackad dill.

Pressad potatis

  1. Koka potatisen mjuk. Häll av och pressa den i en skål. Lägg på klickar av smör. Salta och peppra.

Sallad

  1. Riv romansallad i grova bitar. Vänd runt med olivolja, citronjuice och salt.
  2. Servera pannan på bordet med pressad potatis och sallad vid sidan om.