Fiskpaket med sommarsmak

49 röster
20 m
4

Lax, färsk lök, dill och citron i foliepaket. Funkar lika bra att laga i ugnen som på grillen. Servera med pepparrotscrème och kokt potatis.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 bitar lax (ca 600 g)
  • 2 knippe spetslök eller knipplök
  • 2 citroner
  • 1 kruka dill
  • smör
  • olivolja
  • 4 bitar aluminiumfolie
  • 4 ark bakplåtspapper

Kräm

  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl majonnäs
  • 200 g vällagrad ost
  • 10 cm pepparrot

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Fiskpaket
    Skär löken i tunna skivor. Gör paketen med aluminumfolie i botten, sedan bakplåtspapper, fortsätt med en bit lax och strö över en näve lök. Riv över citronskal och dill. Toppa med olivolja och några klickar smör.
  2. Slå ihop paketen så de inte läcker, pappret är ett extra skydd så inte allt rinner ut i ugnen. Lägg alla fiskpaket i en form och ställ in i ugnen på 200 grader ca 10-12 minuter tills fisken är klar. Fiskpaketen går lika bra att grilla. Använd då locket på grillen, den ska vara ca 200 grader plus. Låt grilla i ca 10-12 minuter.
  3. Sås
    Riv pepparroten fint och osten grovt på rivjärn. Blanda i en skål. Klicka i crème fraîche och majonäs lite i taget och blanda väl. Klart att servera med potatis!
9 juni 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept