Fiskpaket med primörer, citron och smörsås

9 röster
75 m
4

Hälleflundra i kapprock med potatis, morötter, fänkål, salladslök, sparris, örter och citron. Serveras med en smörig och sakrik fiskfond. Fräscht och riktigt gott!

Tips! Det går bra att byta hälleflundra mot annan valfri vit fisk.

Visa mer
75 m
4

Du behöver

  • 600 g hälleflundra (4 portionsbitar)
  • salt
  • peppar
  • socker
  • 8 delikatesspotatisar
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 120 g smör
  • 5 dl fiskfond (hemgjord eller utspädd)
  • 1 schalottenlök
  • 1 citron
  • 4 ark bakplåtspapper
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krydda den skinnfria fisken med en nypa salt, peppar och socker.
  2. Koka potatis, morot, fänkål och sparris tills dess att de nästan är mjuka.Skär ner i lika stora bitar eller koka i omgångar så inget blir över- eller underkokt.
  3. Hacka schalottenlöken. Koka ner fiskfonden med en knippe dill och hackad schalottenlök tills dess att 1/5 återstår.
  4. Skala citronen med potatisskalare till långa remsor.
  5. Klipp bakplåtspappret till stora cirklar.
  6. Dela smöret i åtta delar.
  7. Centrera och montera fiskpaketet på bakplåtspappret börja med med smör, därefter: fisken, citronskal, salladslök, de kokande grönsakerna, dill, gräslök och avslutningsvis smör och lite citronjuice. Vik ihop paketet så att det sluter tätt. Tänk en calzone pizza.
  8. Stek paketet på hög värme i en stekpanna med lite olivolja i ca 1 minut. Ställ sedan in stekpannan (eller på en varm plåt) med paketet i ugnen i 8 minuter i ugnen på 200 grader.
  9. Håll fiskfonden precis kokande med enstaka bubblor. Montera i vätskan från paketen i fonden. Såsen skall tjockan. Gör den inte det så vispa försiktigt i rumstempererat smör och smaka av med hackad dill.
13 mars 2019

Laddar fler recept...