Filip Poon tar kebaben till havet med fisk istället för kött. Servera de smakrika fiskbiffarna i libabröd tillsammans med krispig sallad och sval vitlökssås. En fräsch middag med spännande smaker!
800 g vit fisk, färsk eller fryst och tinad (t ex sej eller kolja)
1 ägg
2 msk potatismjöl (eller ströbröd)
2 klyftor vitlök, riven
1 msk färsk persilja, finhackad
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
salt
Vitlöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl majonnäs
1 klyfta vitlök, riven
1 tsk strösocker
0,5 tsk paprikapulver
1 msk chilisås (t ex sriracha)
Tillbehör
4 libabröd (alt pitabröd eller tunnbröd)
0,5 isbergssallad, strimlad
0,5 rödkål, strimlad
2 tomater, i skivor
1 rödlök, skivad
2-3 saltgurkor, skivade
färsk persilja
Gör så här
Mixa fisken grovt i en matberedare, den ska ha struktur kvar och inte bli helt slät.
Blanda i ägg, potatismjöl, vitlök, färska persilja kryddor och salt.
Forma smeten till avlånga kebabliknande biffar. Om smeten är lös, låt den vila i kylen i ca 15 minuter. Eller testa att ha i mer potatismjöl.
Stek fiskbiffarna i en het panna tillsammans med olja eller grilla på medelvärme tills de är genomstekta och fått fin färg.
Rör ihop alla ingredienser till vitlöksyoghurten. Smaka av med salt.
Värm bröden och fyll dem med sallad, fiskkebab, strimlad rödkål, tomatskivor, skivad rödlök, saltgurka, och färska örter. Ringla över vitlöksyoghurten och servera.