Fiskkebab i bröd med vitlöksyoghurt

NYHET
Fiskkebab i bröd med vitlöksyoghurt
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Fiskkebab i bröd med vitlöksyoghurt

22 ingredienser

45 min

Filip Poon tar kebaben till havet med fisk istället för kött. Servera de smakrika fiskbiffarna i libabröd tillsammans med krispig sallad och sval vitlökssås. En fräsch middag med spännande smaker!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 800 g vit fisk, färsk eller fryst och tinad (t ex sej eller kolja)
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl (eller ströbröd)
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • salt

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 msk chilisås (t ex sriracha)

Tillbehör

  • 4 libabröd (alt pitabröd eller tunnbröd)
  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 0,5 rödkål, strimlad
  • 2 tomater, i skivor
  • 1 rödlök, skivad
  • 2-3 saltgurkor, skivade
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Mixa fisken grovt i en matberedare, den ska ha struktur kvar och inte bli helt slät.
  2. Blanda i ägg, potatismjöl, vitlök, färska persilja kryddor och salt.
  3. Forma smeten till avlånga kebabliknande biffar. Om smeten är lös, låt den vila i kylen i ca 15 minuter. Eller testa att ha i mer potatismjöl.
  4. Stek fiskbiffarna i en het panna tillsammans med olja eller grilla på medelvärme tills de är genomstekta och fått fin färg.
  5. Rör ihop alla ingredienser till vitlöksyoghurten. Smaka av med salt.
  6. Värm bröden och fyll dem med sallad, fiskkebab, strimlad rödkål, tomatskivor, skivad rödlök, saltgurka, och färska örter. Ringla över vitlöksyoghurten och servera.