• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fiskgratängen to die for!

148 röster
6
Abba fiskgratäng
Foto: Angelica Söderberg

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart vitvinssås NY
6
6 portioner

Du behöver

Potatis & ärtmos

  • 1 kg potatis
  • 400 g frysta ärtor
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1-2 äggulor
  • salt
  • vitpeppar

Fiskgratäng

  • 400 g kolja (eller torsk)
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 200 g skalade räkor
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Potatis & ärtmos
    Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen. Blanda ner mjölk, ägg, smör och smaka av med salt och vitpeppar. Mixa de tinade ärtorna och rör ned tillsammans med potatisen. Tillsätt ev lite mer mjölk om moset känns torrt.
  2. Fiskgratäng
    Förbaka fisken under ett bakplåtspapper med lite salt och peppar i ugnen, ca 15 minuter på 225 grader. Häll av fiskspadet från formen och strö över räkorna och gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Spritsa sedan ärtmoset och låt grädda i ugnen tills det fått en fin färg, ca 10-15 minuter.
2 april 2016