Klassisk fiskgratäng med räk och dillsås

Abba torsk fiskgratäng
Foto: Abba

Klassisk fiskgratäng med räk och dillsås

10 ingredienser

45 m

En krämig fiskgratäng går inte av för hackor. Prova det här goda och superenkla receptet med Middagsklart dill - och räksås!

Abba Middagsklart räk & dillsås
Abba Middagsklart Räk och dillsås produkt 2022

Abba Middagsklart räk & dillsås

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk, på laktosfri yoghurt, dill och räkbuljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 4 torskfiléer
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • dill
  • citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka den skalade potatisen tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet och tillsätt varm mjölk och smör i kastrullen med potatisarna. Vispa tills det blivit ett luftigt mos. Rör ner två stycken äggulor och smaka av med salt och peppar.
  2. Montera gratängen genom att klicka ut potatismoset längs med formens kanter, lägg fisken i mitten och häll Räk & Dillsåsen över fisken.
  3. Ställ in gratängen i ugn på 175 grader i ca 30 minuter, eller tills moset fått färg och fisken är tillagad (beroende på hur vid eller hög din form är så kan det ta olika lång tid att tillaga fisken. Känn med gaffel eller kniv, släpper gaffel från fisken lätt så är den färdig).
  4. Garnera gratängen med dill och servera gärna med citron och en grönsallad.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Laxpasta

Abba tipsar!

Här är 7 snabba, enkla och lättlagade laxrecept som även barnen älskar!

Läs mer