I samarbete med Abba

Klassisk fiskgratäng med räk & dillsås

29 röster
45 m
4
Abba torsk fiskgratäng
Foto: Abba

En krämig fiskgratäng går inte av för hackor. Prova det här goda och superenkla receptet med dill - och räksås!

Vill du testa fler smarriga fiskgratänger? Prova:

Fiskgratängen to die for - med kolja och ärtmos
Lax i ugn på smördegsbädd


Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Abba Middagsklart: Räk & Dillsås
  • 4 torskfiléer
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • Dill
  • Citron
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Koka den skalade potatisen tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet och tillsätt varm mjölk och smör i kastrullen med potatisarna. Vispa tills det blivit ett luftigt mos. Rör ner två stycken äggulor och smaka av med salt och peppar.
  2. Montera gratängen genom att klicka ut potatismoset längs med formens kanter, lägg fisken i mitten och häll Räk & Dillsåsen över fisken.
  3. Ställ in gratängen i ugn på 175 grader i ca 30 minuter, eller tills moset fått färg och fisken är tillagad (beroende på hur vid eller hög din form är så kan det ta olika lång tid att tillaga fisken. Känn med gaffel eller kniv, släpper gaffel från fisken lätt så är den färdig).
  4. Garnera gratängen med dill och servera gärna med citron och en grönsallad.
25 april 2016

Laddar fler recept