Fiskgratäng med dillsås, potatisstomp och parmesantäcke

koket.se
Fiskgratäng med dillsås, potatisstomp och parmesantäcke
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Fiskgratäng med dillsås, potatisstomp och parmesantäcke

14 ingredienser

40 min

Riktigt god och snabblagad fiskgratäng med spenat i botten, krämigt potatisstomp, gräddig dillsås och ett frasigt täcke av ströbrödet panko och parmesan.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar fryst torskrygg, tinade
  • 600 g mjölig potatis
  • 3 salladslökar
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg, gulorna
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 65 g bladspenat
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 0,5 dl pankoströbröd
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala potatisen. Skär salladslöken grovt. Koka potatis och salladslök i saltat vatten tills de är mjuka.
  4. Häll av och stompa tillsammans med mjölk, äggulor och smör.
  5. Koka ihop grädden till hälften. Blanda med dill.
  6. Lägg spenaten i en ugnsform. Lägg fisken ovanpå.
  7. Häll på sås och toppa med potatisstomp runtom fisken. Strö riven ost och panko på toppen.
  8. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  9. Servera med citronklyfta.