Salta fisken runtom och låt stå medan du fortsätter med resten.
Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen och rör i mjölet.
Tillsätt grädde och mjölk. Sätt tillbaka kastrullen på värmen, låt såsen tjockna under vispning.
Smula i fiskbuljongen och riv i citronskal. Smaka av såsen med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
Blanda samman crème fraiche, äggula, salt och nymalen svartpeppar i en skål.
Häll av och mosa potatisen grovt. Tillsätt smöret och crème fraiche-blandningen, riven parmesan och finskuren gräslök. Smaka av.
Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka ut stompet rustikt längs kanten på en ugnsform.
Lägg fisken i mitten och häll citronsåsen över.
Låt gratinera i ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg även i mitten, sänk eventuellt ugnsvärmen till 175 grader när det återstår ca 10 minuter om gratängen börjar få för mycket färg.
Ta ut och garnera med dill.
Tips! Använd gärna fryst fisk till gratängen, ta fram på morgonen och låt tina i kylen under dagen.