1 limefrukt, rivet zest av hela och juice från halva
150 g sockerärtor
1 kruka färsk koriander
neutral olja, att steka i
Servering
4 port jasminris, nykokt
Gör så här
Fiskbullar
Skär fisken i stora kuber och kör i en matberedare i några sekunder till en grov smet. Tillsätt äggvitor, salt, ingefära och 1 riven vitlöksklyfta. Kör igen i några sekunder till allt blandats. Forma till små bollar med våta händer. Ställ åt sidan.
Curry
Finhacka schalottenlök. Ta bort det yttersta på citrongräset och banka med baksidan av kniven så den blir krossad. Riv vitlök och ingefära.
Stek lök tills mjuk i het olja i en wok eller djup stekpanna. Tillsätt röd currypasta, vitlök och ingefära och låt fräsa med i några sekunder. Häll i kokosmjölk, citrongräs, fisksås och socker. Låt koka utan lock i 10 minuter.
Plocka bladen på koriandern. Hacka stjälkar, riv limezest, pressa juicen och tillsätt i curryn. Smaka av med ev mer fisksås och socker.
Lägg försiktigt fiskbollarna i såsen och låt koka i 5 minuter. Lägg sedan i sockerärtorna. Låt det hela få ett uppkok, dra av från plattan och strö över korianderblad. Servera genast med nykokt jasminris.