Fishcakes med romsalsa

4 röster
20 m
4

”Fishcakes är lite av min paradgren och receptet har varit en väl bevarad hemlighet men nu så släpper jag det. Principen är enkel men genial och den bygger på 50% kokt fisk och 50% rå fisk som blandas med majonnäs och kryddas efter humör. Proportionerna gör att konsistensen blir perfekt!” /Sebastian Schauermann

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 50 g lax, färsk
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • tabasco
  • salt
  • peppar
  • 50 g lutfisk, kokt
  • 20 g matjessill, hackad
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja (till stekning)
  • 4 tsk löjrom (eller annan fiskrom som finns tillhands)
  • 1 tsk färsk dill, hackad
  • chilifrukt, hackad och mängd efter smak

Servering

  • 4 blad sallad
  • 2 msk gurka, hackad
  • 2 msk majonnäs
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa laxen slätt i en matberedare tillsammans med majonnäs, dijonsenap, tabasco, salt och peppar.
  2. Ta upp smeten och blanda ner den kokta fisken och matjessillen.
  3. Forma små bollar som du vänder i panko och steker i rapsolja på medelhög värme.
  4. Blanda löjrommen med hackad dill och chili.
  5. Servera fishcaken med salsan i ett blad med lite hackad gurka och en klick majonnäs.

Laddar fler recept...