Fish tacos med pankofriterad torsk och krämig limeaioli

Lohmanders Fish tacos med pankofriterad torsk och krämig limeaioli - Ny ljusare
Foto: Lohmanders

Fish tacos med pankofriterad torsk och krämig limeaioli

14 ingredienser

30 min

En härlig fish taco med frasig fisk, söt mango och syrlig lime. Toppa med krämig sås som tar tacon till nästa nivå.

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle
Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle produkt

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle

En krämig aioli med en frisk smak av lime och välbalanserad hetta från chipotle.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 50 g röd spetskål (alternativt rödkål)
  • 2 jalapeños
  • 1 silverlök
  • 2 ägg
  • pankoströbröd, att vända fisken i
  • 500 g torsk
  • olja, att fritera/steka i
  • 8 tortillabröd (små)
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • 1 förp Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle

Gör så här

  1. Tärna avokado och mango, strimla spetskålen tunt och skär jalapeno och silverlök i tunna ringar. Lägg åt sidan.
  2. Ta fram två skålar. Knäck äggen i den ena, tillsätt lite salt och vispa runt med en gaffel tills det blandat sig. Lägg panko i den andra skålen.
  3. Dela fisken i mindre bitar, 3-4 cm. Doppa fisken i äggsmeten och vänd sedan i panko.
  4. Hetta upp olja i fritös (eller ordentligt med olja i en stekpanna med högre kant) till 160 grader. Fritera fisken i några minuter tills den blivit gyllene. Vänd ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
  5. Montera tacon på tortillabrödet med pankofriterad torsk, avokado, mango, silverlök, jalapeño och spetskål. Toppa med såsen, koriander och pressad lime.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders bowl

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer