Fish taco med hembakat tortillabröd

Fish taco med hembakat tortillabröd
Foto: TV4

Fish taco med hembakat tortillabröd

Av: Claudi Galli

Från: Sveriges mästerkock VIP

15 ingredienser

1 h

Krispigt panerad fisk med hembakat tortillabröd och fräscha tillbehör kan snabbt bli en ny favorit till helgmiddagen!

Ingredienser

portioner

Vetetortilla

  • 0,5 tsk flingsalt
  • 5 dl vetemjöl special
  • 50 g smör, kylskåpskallt
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten, kokande

Lättfriterad torsk

  • rapsolja (till fritering)
  • 500 g torskfilé
  • 1 krm salt (fint)
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g pankoströbröd

Servering

  • vitkål, strimlad
  • crème fraîche, med citron i
  • färsk koriander
  • tacosås

Gör så här

Vetetortilla

  1. Blanda salt och mjöl. Tillsätt sedan i smöret i mindre bitar. Ha i olja och slutligen vattnet.
  2. Knåda till en smidig deg.
  3. Dela upp degen i lika stora bitar, som större köttbullar. Lägg bollarna i plastpåsar så att de inte torkar.
  4. Doppa bollarna i mjöl och kavla ut dem, en i taget, till tunna kakor. Grädda i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Stek dem inte längre än att de precis torkat. Slå in bröden i en handduk så att de inte torkar.

Lättfriterad torsk

  1. Hetta upp oljan till ca 70-80 grader.
  2. Skär torsken i kuber och pressa ut lite vätska mot hushållspapper.
  3. Vänd först bitarna i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och slutligen i panko.
  4. Stoppa ner bitarna i oljan tills de får en gyllene färg, stoppa ner några bitar åt gången.

Servering

  1. Servera torsken med tortillabräden, strimlad vitkål, crème fraîche smaksatt med citron, koriander och het tacosås.