Snitta purjolöken på längden så att alla lager syns tydligt. Spola bort eventuell jord och smutts under rinnande vatten.
Skär löken i två-centermetertjocka skivor.
Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite smör och olivolja. Stek skivorna vackert gyllenbruna på båda sidorna. Ringla över honungen och krydda med salt och svartpeppar.
Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den på medelvärme i lite olivolja tillsammans med spenaten i 3–5 minuter under omrörning. Krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Blanda ner crème fraiche, fetaost, ägg, dill och finrivet skal från citron.
Sprid ut spenatstuvningen i en ugnsfast pajform. Fördela ut skivorna jämt över spenaten men lämna mellanrum för filodegen.
Pensla varje filodegsark med olivolja och tryck ihop dem lite lätt, placera dem i mellanrummen.
Baka pajen på 185 minuter varmluft i cirka 20 minuter eller tills att degen fått fin gyllenbrun färg.