Filodegspaj med sparris och dragon

koket.se
Filodegspaj med sparris och dragon
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Filodegspaj med sparris och dragon

9 ingredienser

45 m

Frasig filodegspaj fylld med en krämig äggstanning på ricotta fylld med krispig grön sparris och dragon. Blir ett utmärkt inslag på buffén eller varför inte ta med på picknicken.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 ark filodeg
  • 600 g sparris
  • 1 kruka dragon
  • 1 förp ricotta [250 g]
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 40 g parmesanost
  • 2 msk pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär sparrisen i mindre bitar (skär bort den nedre träiga biten).
  3. Hacka dragonen.
  4. Blanda ricotta, mjölk och ägg till en äggstanning. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda äggstanningen med dragon och sparris, men spara sparrisknopparna till dekoration.
  6. Bryn eller smält smöret. Lägg filodegsarken lite omlott i en form (låt degen hänga över formens kant) och pensla med smält smör mellan lagren.
  7. Häll äggstanningen i formen. Lägg på sparrisknopparna och riv över parmesanen. Strö över pumpakärnor.
  8. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna något före servering. Bjud gärna pajen med en god sallad till.