Pankofriterad kyckling med ris, jalapenomajonnäs och krispiga tillbehör blir en perfekt middag till helgen! Smakrikt och enkelt recept som ger en riktigt lyxig och god middag med hetta.
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen, marinera i 12 timmar.
Ris
Skölj riset under kallt vatten, sila riset och lägg i en kastrull. Fyll på med nytt vatten och koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
Jalapeno -olja
Rosta jalapenos och vårlök i ugnen på 170 grader i ca 10 min.
Värm oljan på spisen till 150 grader och häll över den på jalapeno och vårlök i en rostfri bunke.
Stavmixa eller kör i kannmixer tillsammans med babyspenaten. Sila genom ett kaffefilter. Låt svalna.
Jalapeno -majonnäs
Skira äggula från äggvita. Vispa sönder äggulorna och tillsätt olja, vinäger och senapen i en tunn stråle tills det blir majonnäs. Smaksätt med salt och citron.
Tillbehör
Skiva vitkål eller annan kål och sallad tunt och smaksätt gärna med lite salt, citron och vinäger och dela citronen i klyftorna.
Panering och fritering
Värm upp oljan till ca 170 grader och sätt på ugnen på 175 grader.
Ha ett lock vid sidan om när du friterar i en kastrull för eventuellt skvätt.
Panera kycklingen först i mjöl och sedan i panko. Fritera kycklingen gyllenbrun i oljan och lägg sedan kycklingen på ett galler och sätt in den ugnen tills den når en innertemperatur på 70 grader.
Servering
Servera allt på tallrik och toppa med vattenkrasse och rostade sesamfrön, vitkålssalladen och citronklyftor.