Filips pastasallad med kyckling och curry
Filips pastasallad med kyckling och curry
19 ingredienser
30 m
Sommar och sol bjuder in till enkla maträtter och härlig picknick! Den här pastasalladen med kyckling och curry kan bli en ny familjefavorit.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
Kyckling och pasta
- 4 kycklingbröst
- 3 msk rapsolja
- salt
- 2 msk curry
- 1 tsk vitlökspulver
- 4 port pasta
Kräm
- 4 msk rapsolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 äpple, finhackat
- 1 burk majs
- 2 msk curry
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 röd paprika, tärnad
- 3 dl crème fraîche
- 4 dl majonnäs
- 15 cm purjolök, finskivad
- 2 blad romansallad, grovt skuret
- 1 kruka persilja, hackad
- salt
Gör så här
Kyckling och pasta
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Olja in kycklingen samt strö över salt och kryddor.
- Lägg kycklingen på en plåt och ugnsstek till en innertemperatur på 65-70 grader.
- Ta ut kycklingen, låt den vila och skär sedan upp den i grova bitar. Ställ in i kylen i några minuter.
- Koka pastan och kyl ner den.
Kräm
- Fräs lök, äpple, majs, curry och gurkmeja i oljan i en stekpanna på medelhög värme i 4-5 minuter.
- Lägg upp allt på en tallrik och ställ svalt i 10-15 minuter.
- Ta ut tallriken och blanda grönsakerna med övriga ingredienser samt pastan och kycklingen. Smaka av med salt.