Filips kycklingwok
Filips kycklingwok
17 ingredienser
45 m
Den här fräscha woken är en perfekt vardagsräddare! Smakrik kyckling tillsammans med färgglada grönsaker är ju alltid en uppskattad middag.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
- 2 port jasminris
Marinad
- 2 kycklinglårfiléer, urbenade och tärnade
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 3 msk japansk soja
- 0,5 dl rapsolja (till stekning)
Wok
- 0,5 gul paprika, tärnad
- 0,5 röd paprika, tärnad
- 2 selleristjälkar, grovt delade
- 4 cm färsk ingefära, strimlad
- 2 klyftor vitlök, skivad
- 1 broccoli, grovt delad och skivad stam
- 4 msk ostronsås
- salt
- 0,5 tsk MSG
- peppar
Gör så här
- Blanda ihop marinaden och marinera kycklingen. Låt stå i minst 30 minuter.
- Hacka alla grönsaker.
- Koka riset.
- Stek sedan kycklingen på hög värme i rapsolja ca 3–4 minuter.
- Lyft ur kycklingen och tillsätt alla grönsaker. Stek några minuter så de blir lite lätt mjuka.
- Tillsätt kycklingen och smaksätt med ostronsås, salt och peppar. Servera med nykokt ris.