Banda socker och lingon, rör runt och ställ undan.
Kålpudding
Finhacka och fräs lök tillsammans med soja på mediumvärme.
Blanda ströbröd, ägg och mjölk och låt stå minst 10 minuter.
Skär kålen i bitar och stek på mediumvärme i omgångar med smör tills den är halvmjuk. Ha i sirap och stek ytterligare 2 minuter.
Blanda kött, kokt och kall matvete, mjölkblandningen, löken, salt och peppar.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och ha på resten av kålen. Baka i mitten i ugn tills innertemperatur visar cirka 72 grader, detta tar cirka 40-60 minuter.
Gräddsås
Smält smöret, blanda i mjölet samtidigt som ni vispar hela tiden. Tillsätt buljong och koka upp. Fortsätt med grädde och soja, låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och möjligen socker.