Lammracks med äpple och potatissallad
Lammracks med äpple och potatissallad
19 ingredienser
Ingredienser
- 1 kg lammrack [2 st]
- 1 citron
- 0,5 chilifrukt
- 2 klyftor vitlök
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 1 dl matolja
- 400 g färskpotatis
- 1 rödlök
- 1 äpple, grönt
- 3 msk kapris
- 1 ask spenat
- 1 knippe persilja
- 1 knippe färsk lök
- 4 msk diljonnäs
- 1 msk sherryvinäger
- 3 msk olivolja
- 0,5 citron
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Putsa lammracksen fri från hinnor.
- Skala en citron och mixa tillsammans med chili, vitlök, rosmarin och matolja i en mixer.
- Marinera lammet i marinaden i minst 1 timme.
- Värm upp en stekpanna och värm ugnen till 110 grader.
- Salta och peppra lammracksen väl och stek tills de får en mörk fin färg.
- Lägg upp allt i en ugnsform och baka dom i ugnen tills dom får en innertemperatur på 58 grader (20-40 minuter).
- Låt sedan köttet vila i 5 minuter innan servering.
- Koka potatisen i saltat vatten.
- När potatisen är klar så häll av dem och dela sedan på
- mitten.
- Skala och dela rödlöken på mitten och skär sedan ner den i tunna bitar.
- Lägg dem i en bunke och slå på sherryvinäger.
- Hugg ner äpplet i tärningar och blanda med kaprisen.
- Dela färsklöken i fyra delar och blanda med kaprisen och äpplet.
- Hacka persilja.
- Ta diljonnäs och vispa i olivoljan och saften från en halv citron.
- Smaka av med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
- Blanda sedan rödlök, färsklök, kapris, äpple med potatisen.
- Vänd sedan upp allt med senapsvinägretten och lägg sist i spenaten.
- Servera på ett fat.