Potatis- och purjolökssoppa

736 röster
30 min
4

Potatis- och purjolökssoppa är snabb och bra mat. Servera lite rostat bröd till.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Soppa

  • 5-6 potatis
  • 1 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök, valfritt
  • 1 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och vitpeppar, efter smak
  • olivolja eller smör, att steka i

Serveras med

  • 4 ägg
  • Bröd att rosta

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, gul lök och ev vitlök.
  2. Svetta i en kastrull med lite olja.
  3. Dela och skölj purjolöken noga.
  4. Skär ner i mindre bitar.
  5. Låt den svettas tillsammans med potatis och gul lök.
  6. Slå i buljongen och koka upp.
  7. Häll i grädden och koka tills potatisen är mjuk.
  8. Mixa slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera med hårdkokt ägg och rostat bröd.
26 januari 2012

Laddar fler recept