Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom

Foto: TV4
Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom
9 ingredienser
15-20 min
Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom som serveras med Västerbottenostgratinerat knäckebröd. Norrland möter Italien...
Dryckestips från Fia
Champagne de Castelnau, Brut Premier Cru
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 2,5 dl mellangrädde
- 1,5 dl matyoghurt
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl gräslök, hackad
- 100 g löjrom
Tillbehör
- 8 knäckebrödsstick
- 100 g Västerbottensost
Gör så här
Pannacotta med gräslök och kalixlöjrom
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Koka upp grädden i en kastrull, ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
- Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
- Häll smeten i 8 stycken små glas. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
- Strö grovriven västerbottenost på knäckebrödsstick och gratinera 5 minuter i ugn på 225 grader.
- Lägg på löjrommen och dekorera med knäckebrödsstick.