Festlig thaicurry med räkor och pasta

Festlig thaicurry Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Festlig thaicurry med räkor och pasta

17 ingredienser

20 m

En maträtt fylld med goda smaker, som passar utmärkt både till vardags eller helg. Ett kul recept där vi byter ut klassiska nudlar till spaghetti.

Vardagstips!
Kungsörnen Spaghetti fullkorn

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Spaghetti fullkorn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Spaghetti
  • 500 g jätteräka, med skal och stjärt kvar
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 orange paprika, skuren i bitar
  • 1 röd paprika, skuren i bitar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk röd curry
  • 2 msk limefrukt, juicen av
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • olja (till stekning och marinad)
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Marinera scampin med en matsked olja, vitlök, salt och chiliflakes i en skål.
  2. Stek paprika och lök i en varm stekpanna med olja tills de mjuknat. Lägg åt sidan.
  3. Stek hälften av scampin i samma panna i lite olja tills den är genomkokt. Lägg på en tallrik och stek resten av scampin likadant.
  4. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, currypasta, limesaft, farinsocker och ingefära i en stekpanna.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Ta i paprikan och löken i stekpannan och låt koka i ca 5 minuter.
  7. Tillsätt räkorna och koriander och blanda runt. Servera ihop med spaghettin och njut!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Pastasallad med kyckling och örtdressing NY

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga vardagsrecept.

Läs mer