Festlig thaicurry med räkor och pasta

Festlig thaicurry Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Festlig thaicurry med räkor och pasta

17 ingredienser

20 m

En maträtt fylld med goda smaker, som passar utmärkt både till vardags eller helg. Ett kul recept där vi byter ut klassiska nudlar till spaghetti.

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Spaghetti
  • 500 g jätteräka, med skal och stjärt kvar
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 orange paprika, skuren i bitar
  • 1 röd paprika, skuren i bitar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk röd curry
  • 2 msk limefrukt, juicen av
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • olja (till stekning och marinad)
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Marinera scampin med en matsked olja, vitlök, salt och chiliflakes i en skål.
  2. Stek paprika och lök i en varm stekpanna med olja tills de mjuknat. Lägg åt sidan.
  3. Stek hälften av scampin i samma panna i lite olja tills den är genomkokt. Lägg på en tallrik och stek resten av scampin likadant.
  4. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, currypasta, limesaft, farinsocker och ingefära i en stekpanna.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Ta i paprikan och löken i stekpannan och låt koka i ca 5 minuter.
  7. Tillsätt räkorna och koriander och blanda runt. Servera ihop med spaghettin och njut!
TIPS!