Festlig thaicurry med räkor och pasta

Foto: Köket.se
Festlig thaicurry med räkor och pasta
17 ingredienser
20 m
En maträtt fylld med goda smaker, som passar utmärkt både till vardags eller helg. Ett kul recept där vi byter ut klassiska nudlar till spaghetti.
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Spaghetti
- 500 g jätteräka, med skal och stjärt kvar
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 orange paprika, skuren i bitar
- 1 röd paprika, skuren i bitar
- 0,5 gul lök, finhackad
- 400 ml kokosmjölk (1 burk)
- 4 msk fisksås
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk röd curry
- 2 msk limefrukt, juicen av
- 1 msk farinsocker
- 2 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk salt
- olja (till stekning och marinad)
- färsk koriander
Gör så här
- Marinera scampin med en matsked olja, vitlök, salt och chiliflakes i en skål.
- Stek paprika och lök i en varm stekpanna med olja tills de mjuknat. Lägg åt sidan.
- Stek hälften av scampin i samma panna i lite olja tills den är genomkokt. Lägg på en tallrik och stek resten av scampin likadant.
- Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör, currypasta, limesaft, farinsocker och ingefära i en stekpanna.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Ta i paprikan och löken i stekpannan och låt koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt räkorna och koriander och blanda runt. Servera ihop med spaghettin och njut!
TIPS!