Festlig och enkel aperitivobricka

Zeta Festlig och enkel aperitivobricka
Foto: Zeta

Festlig och enkel aperitivobricka

14 ingredienser

20 min

Samla vännerna runt en god aperitivobricka full av säsongens grönsaker, ost, oliver och chark. Servera som förrätt eller på minglet och låt sällskapet plocka sina favoriter. Svårslaget!

Zeta Crème av kronärtskocka och soltorkad tomat
Zeta Crème av kronärtskocka och soltorkad tomat produkt

Zeta Crème av kronärtskocka och soltorkad tomat

Smaken är djup och fyllig med en pikant touch av tomat med viss sötma.

Läs mer

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • blomkål (gärna späd)
  • broccoli (gärna späd)
  • morot (gärna snacksmorötter eller små späda)
  • rädisa
  • 1 Zeta Fuet
  • 1 förp Zeta Prosciutto Crudo
  • 1 förp Zeta Crème av kronärtskocka och soltorkad tomat
  • 1 förp Zeta Crostini Naturella
  • 1 förp Zeta Olivmix grekisk Örter med kärnor
  • 1 förp Zeta Crema di Balsamico
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • 1 förp Zeta Feta från ön Lesvos
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skölj och skär upp grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem eventuellt i en bunke med kallt vatten och ställ in i kylen och låt stå i minst 1 timme. Då blir de extra krispiga.
  2. Bryt bitar av parmesanosten och fetaosten.
  3. Arrangera alla godsakerna på en bräda eller ett stort uppläggningsfat.
  4. Avsluta med att droppa balsamvinäger på bitarna av parmesan. Ringla olivolja och nymald svartpeppar över fetaosten.
  5. Servera och låt gästerna dippa både crostini och grönsaker i den härliga krämen och njuta av oliver, ost och medelhavschark.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer