Enkla hallontartletter med vaniljkräm

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm
Camilla LäckbergChristian Hellberg
Camilla LäckbergChristian Hellberg

Enkla hallontartletter med vaniljkräm

0

7 steg att laga

7 ingredienser

Minidesserter som är enkla att göra till fest: hallontartletter på färdigköpta tartlettskal. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 tartletter.

På bilden syns även

Havtornstartletter

och

Chokladkräm på sked


Kolla in fler recept och läs mer om

Fest, mat och kärlek


Ingredienser

portioner20 portioner
  • 20 små tartelettskal (färdigköpta)
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 gelatinblad, blötlagt
  • 1,5 dl vaniljyoghurt
  • 20 färska hallon

Gör så här

  1. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg alltsammans i en kastrull.
  2. Tillsätt grädden och sockret och koka upp.
  3. Låt svalna något.
  4. Ta upp vaniljstången och vispa ned gelatinet i vaniljgrädden.
  5. Slå alltsammans över yoghurten och rör om.
  6. Ställ krämen kallt.
  7. Fyll tartelettskalen med vaniljkräm och garnera med hallon.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer