Havtornstartletter

0 röster
20
20

Du behöver

  • 20 tartelettskal (färdigköpta)
  • 200 g havtornsbär (eller hjortron)
  • 5 msk strösocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 150 g osaltat smör

Kardemummagrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Koka bären med 5 matskedar socker tills de kokat sönder.
  2. Passera genom en sil och låt svalna.
  3. Blanda purén med äggen, äggulan och 1 dl socker i en kastrull.
  4. Låt sjuda under kraftig vispning tills den fått krämkonsistens.
  5. Häll krämen i en mixer och tillsätt smöret.
  6. Mixa krämen slät och ställ den kallt för att svalna.
  7. Vispa grädden och blanda i kardemumman.
  8. Fyll tartelettskalen med havtornskrämen och toppa med kardemummagrädden.
19 april 2011