Chokladkräm på sked

6 röster
20 skedar

Små söta och enkla desserter med choklad som man inte kan misslyckas med. Recept från Christian Hellbergs kokbok Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 minidesserter

På bilden syns även

Hallontartletter

och

Havtornstartletter


Visa mer
20 skedar

Du behöver

  • 100 g choklad (72 %)
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 dl mjölk (3 %)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 jordgubbar, färska

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.
  2. Vispa äggulorna och sockret till en luftig smet – den skall bli vit.
  3. Skrapa fröna ur vaniljstången.
  4. Koka upp mjölken och grädden med vaniljfröna.
  5. Låt svalna något.
  6. Slå gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
  7. Låt sjuda under vispning tills smetens temperatur är 85 grader.
  8. Slå smeten över chokladen och rör om.
  9. Ställ kallt för att svalna.
  10. Lägg krämen på små smakskedar och toppa med jordgubbsbitar.
9 februari 2012

Laddar fler recept