Dela och skölj 2 av salladshuvudena ordentligt i kallt vatten. Krama ut vätskan ordentligt och lägg i en burk med tätslutande lock.
Blanda vatten, salt och dashipulver i en bunke och vispa tills salt och pulver löst sig. Slå saltlagen över salladen. Se till att all sallad täcks av lagen. Låt burken stå i rumstemp i 2-3 dygn, ställ sedan in i kylen för att avstanna jäsningen.
Mandelmjölk och macadamia
Lägg mandel och vatten i en mixerkanna och mixa helt slätt till en vit vätska. Sila först av i nätsil och därefter genom silduk, kaffefilter eller kökshandduk. Krama ut vätskan ur mandeln ordentligt. Smaka av mandelmjölken med salt. Lägg macadamianötterna i mjölken och låt ligga så länge som möjligt, gärna över natten. Sila därefter mjölken igen.
Skär macadamian i mindre bitar. Håll mjölken kall fram till servering.
Grillad sallad
Dela och skölj resterande sallad. Gnid in med neutral olja och krydda med salt. Grilla på varm kolgrill till mycket färg. Låt svalna och skär sedan ner i mindre bitar.
Servering
Skär ned den fermenterade salladen i liknande bitar som den grillade. Fördela grillad och fermenterad sallad i botten på en djup tallrik. Strössla över macadamia och plockade blad från citrontimjan. Avsluta med att hälla i mandelmjölken.