Färskpotatissallad med tomat, oliver och kapris

färskpotatissallad med tomat, oliver och kapris
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Färskpotatissallad med tomat, oliver och kapris

10 ingredienser

10 miin

En lätt och fräsch variant utan majonnäs. Perfekt till all sommarens griilmiddagar!

Ingredienser

portioner
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 200 g tomat (blandade)
  • 3 schalottenlökar
  • 60 g oliver, hackade urkärnade
  • 60 g kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk färsk bladpersilja, finstrimlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva potatisen och skär tomaterna i mindre bitar.
  2. Finhacka schalottenlöken.
  3. Blanda samtliga ingredienser till potatissalladen och smaka av med salt och peppar.