Färskpotatis med purjolök, spenat och tryffel

2 röster
40 m
6

Härligt tillbehör där färskpotatis smörslungats med spenat och purjolök. Toppa potatisen med hasselnötter, tryffel och flingsalt och rätten är komplett! Det blir sommarens bästa tillbehör till såväl middagar, grillkvällar och bufféer.

Visa mer
40 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • salt
  • 100 g smör
  • 100 g babyspenat, strimlad
  • 1 purjolök, rensad, sköljd och finstrimlad
  • 50 g hasselnötskärnor, hackade
  • 10 g sommartryffel
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av.
  2. Bryn smöret. Slunga potatisen i smöret med spenaten och purjolöken.
  3. Lägg potatisen i en skål och toppa med hackade hasselnötter, tryffel och flingsalt.
30 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...