• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Färskpotatis med purjolök, spenat och tryffel

Färskpotatis med purjolök, spenat och tryffel

3 steg att laga

8 ingredienser

40 m

Härligt tillbehör där färskpotatis smörslungats med spenat och purjolök. Toppa potatisen med hasselnötter, tryffel och flingsalt och rätten är komplett! Det blir sommarens bästa tillbehör till såväl middagar, grillkvällar och bufféer.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • salt
  • 100 g smör
  • 100 g babyspenat, strimlad
  • 1 purjolök, rensad, sköljd och finstrimlad
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 10 g sommartryffel
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av.
  2. Bryn smöret. Slunga potatisen i smöret med spenaten och purjolöken.
  3. Lägg potatisen i en skål och toppa med hackade hasselnötter, tryffel och flingsalt.