Färskpotatis med brynt smör, smetana och rödlök

19 röster
15 m
4

Färskpotatis med brynt smör, riven pepparrot, smetana och rödlök är en riktigt somrig rätt som passar perfekt som tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 0,5 citron
  • 0,5 kg färskpotatis, nykokt
  • 1 cm färsk pepparrot
  • 1 dl smetana
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att bryna smöret gyllene.
  2. Finriv skalat på citronen och pressa ur lite saft och slå det över den nykokta färskpotatisen.
  3. Riv pepparrot över potatisen och klicka ut smetana.
  4. Avsluta med rödlöksringar, finhackad gräslök och ett par varv med vitpepparkvarnen.
21 juni 2019