Färskpotatis med brynt smör, smetana och rödlök

Fredrik Eriksson ny

Färskpotatis med brynt smör, smetana och rödlök

8 ingredienser

15 m

Färskpotatis med brynt smör, riven pepparrot, smetana och rödlök är en riktigt somrig rätt som passar perfekt som tillbehör till middagen eller som en del av en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 0,5 citron
  • 0,5 kg färskpotatis, nykokt
  • 1 cm färsk pepparrot
  • 1 dl smetana
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att bryna smöret gyllene.
  2. Finriv skalat på citronen och pressa ur lite saft och slå det över den nykokta färskpotatisen.
  3. Riv pepparrot över potatisen och klicka ut smetana.
  4. Avsluta med rödlöksringar, finhackad gräslök och ett par varv med vitpepparkvarnen.