Färskostmousse med bär, basilika, kardemumma och kaksmulor

6 röster
4

Ljuvlig moussedessert gjord på färskost och serverad med bär, basilika, krossade kardemummakärnor och kaksmulor.

Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g creamcheese
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 lime

Till servering

  • Färska bär
  • Finstrimlad basilika
  • Krossade kardemummakärnor
  • Valfria småkakor, ex.vis kolakakor, drömmar eller havreflarn.

Gör så här

  1. Finriv det yttersta skalet från limen.
  2. Rör ut sockret i cream cheesen tillsammans med limeskalet och en liten skvätt av grädden tills det är slätt.
  3. Tillsätt resterande grädde och vispa (gärna med elvisp) tills moussen är som lättvispad grädde.
  4. Toppa med valfria bär, basilika och kardemumma. Avsluta med att smula över goda kaksmulor.
13 juli 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept